TalentCompass

“Het TalentCompass heeft ons een duidelijk beeld gegeven van de drijfveren van onze zoon, die anders zijn dan de onze. Door hem aan te spreken op zijn talenten/drijfveren, voelt hij zich gehoord en gezien en geven we hem de ruimte om op zijn manier zichzelf te ontwikkelen en te groeien en lukt het hem bijvoorbeeld wel om zelf zijn huiswerk te maken.” – Mark

“Doordat ik met behulp van het TalentCompass erachter ben gekomen wat ik echt leuk vindt, kan ik me nu beter oriënteren op mijn studiekeuze” – Jantje (18)

“Ik heb ook, net als mijn zoon (14), het TalentCompass gedaan en begrijp nu waarom hij niets kan met mijn goed bedoelde raad. Doordat we van elkaar veel beter begrijpen waarom we doen wat we doen, ontstaan er veel minder conflicten.”

“Het TalentCompass heeft mij duidelijk gemaakt waar mijn sterke kanten liggen, zodat ik duidelijk heb hoe ik mijn carriere voort wil zetten” – Ilse (44)

Waar word jij blij van? Waar zit de passie die het motortje van binnen in gang zet? Het TalentCompass brengt het in beeld, geeft je inzicht in waarom je doet wat je doet, wat jouw drijfveren zijn en hoe je effectiever kunt functioneren. Jij (en je omgeving) wordt je bewust van jouw unieke combinatie van jouw talenten en de motivatie die van binnenuit jouzelf komt. Je krijgt inzicht in hoe jij functioneert en leert en hoe je dit op de beste, bij jou passende manier kunt inzetten.

Omdat we ons allemaal vanuit onze eigen motivaties, drijfveren en mogelijkheden gedragen, kan het voorkomen dat er miscommunicatie of onbegrip ontstaat.

Het TalentCompass is geen test. We zoeken en vinden jouw talenten en innerlijke motivatie op het gebied van

 

Het TalentCompass beschrijft

 

Het TalentCompass kan je helpen bij het vinden van de antwoorden op onder andere onderstaande vragen

 

Het TalentCompass is er voor verschillende leeftijden

 

Wat kan ik als ouder met het TalentCompass van mijn kind?

Door te ontdekken vanuit waar jij als ouder doet wat je doet en van waaruit je kind doet wat hij/zij doet, kan het zomaar zijn, dat door je kind op een andere manier te benaderen, er ineens wel aansluiting is en er dat gebeurt wat nodig is, in plaats van onmacht, frustratie of ???????????

Als ouder krijg je inzicht in hoe en waarom je kind de dingen doet die hij doet en handvatten om je kind te ondersteunen in zijn/haar groeiproces of de zoektocht naar een studie- of beroepskeuze.

Door middel van het Talentcompass kun je je kind aanspreken op zijn eigen unieke talenten en motivaties, zijn natuurlijke manier van leren en ontwikkelen. Je kunt je kind uitdagen zijn talenten in te zetten om zo tot een oplossing te komen. Zo krijg je samen weer grip op de situatie.

De uitkomsten bieden een basis waarop je in de toekomst belangrijke beslissingen kunt nemen voor de ontwikkeling, school- en studiekeuze, beroepskeuze etc. Het TalentCompass geeft herkenning en erkenning, waarmee jij/je kind meer zelfvertrouwen krijgt. Je kunt het als ouder ook inzetten als je kind niet goed in zijn vel zit.

Voor meer informatie www.talentcompass.nl