Talent heeft veel betekenissen. Vaak worden talent en competentie of kwaliteit door elkaar heen gebruikt. Voor mij betekent talent datgene waar je van nature goed in bent, wat je graag doet en waar je energie van krijgt. Als ik mijn talent gebruik, ben ik thuis bij wie ik ben. Hierdoor komt ik in mijn kracht  en kan ik functioneren vanuit mijn kern. Dit maakt me gelukkig en helpt me om effectiever en efficiënter te werken.

Vanuit je talent werken/leren/bezig zijn, betekent dat je snapt wat je doet, dat je je er lekker bij voelt, in plaats van te twijfelen, niet kunnen kiezen, terwijl je het gevoel hebt dat je dat wel moet.

Doordat je weet wat je talenten zijn, kun je nieuwe of effectievere strategieën ontwikkelen, waarbij je je talenten optimaal inzet om het beoogde doel te bereiken, in plaats van het op een manier te doen die niet bij je past. Je herkent dan ook beter wat je beter door anderen kunt laten doen met hun talenten, zodat je samen op een prettige en effectievere manier dingen voor elkaar krijgt.

Waarom het TalentCompass

Het TalentCompass laat je zien waar jouw talenten zitten. Het geeft aan op welke manier jij het beste leert, je vaardigheden eigen maakt en je ontwikkelt. De manier waarop jij op jouw natuurlijke wijze het makkelijkst leert en functioneert. Hiermee heb je een tool in handen waarbij je veel effectiever en efficiënter kunt  functioneren, je energie krijgt en lekkerder in je vel komt te zitten.

Iedereen heeft een eigen unieke manier van leren, zich ontwikkelen, zich nieuwe vaardigheden eigen maken. Vaak beklijven aangeboden vaardigheden niet goed omdat ze op een manier worden aangeboden die niet bij jouw leerstijl / de leerstijl van jouw kind past. Of ontstaat er miscommunicatie doordat ik (als ouder) zaken aanbiedt op een manier die niet aansluit bij hoe de ander / mijn kind de informatie verwerkt. Lees meer

Schoolkeuze

Er zijn verschillende momenten in de schoolloopbaan dat je kind keuzes moet maken welke (specifieke) richting het uit wil. Als ouder wil je dat je kind tot zijn recht komt, dat er dat uit komt wat erin zit op een manier die bij jouw kind past.

Het TalentCompass geeft ondersteuning bij het maken van de keuze die bij jouw kind past. Het geeft zicht op

  • Waarom je kind zich gedraagt zoals het zich gedraagt
  • Op welke manier je kind leert en zich ontwikkelt
  • Hoe je kind gemotiveerd raakt en wanneer het uit zichzelf aan de slag gaat.

Werk

Het TalentCompass laat zien waar jou drijfveren zitten, welke manier van reageren het best bij jou past als je uitdagingen tegen komt. Door jouw natuurlijke drijfveren en (leer)strategieën helder te hebben, wordt het voor jou makkelijker om efficiënter en met meer plezier te werken.