voor kinderen van 7 tot 12 jaar

De Rots en Watertraining heeft als doel het verbeteren van zelfbeheersing, zelfreflectie, zelfvertrouwen en communicatieve en sociale vaardigheden. De kinderen leren zich onafhankelijk opstellen (rots) en eigen keuzes maken, maar ook hoe met anderen samen te werken, te spelen en te leven (water). Afhankelijk van de situatie kan er gekozen worden voor een Rots- of Waterhouding. Deze keuze wordt makkelijker gemaakt als je gecentreerd en gegrond bent.

De training wordt gegeven vanuit een fysieke invalshoek met veel lichamelijke oefening waarbij mentale en sociale vaardigheden worden aangereikt en verworven, zoals: stevig staan, inzetten van houding, uitstraling en stemgebruik, eigen grenzen stellen, de grenzen van de ander herkennen en respecteren, betrouwbaar zijn en de ander versterken.

Het Rots en Water programma kent 4 thema’s n.l. zelfbeheersing, zelfreflectie, zelfvertrouwen en in actie kunnen en durven komen. Deze thema’s worden in het programma met elkaar verbonden door:

  1. Het leren gronden (stevig en ontspannen staan), centreren (adem in de buik) en richten van de aandacht. Het centrum wordt ervaren en ontwikkeld als een centrum van kracht en een centrum van rust.Iemand die gecentreerd is en gegrond, ervaart een stevige, fysieke basis die elke handeling, en het tot handelen overgaan, vergemakkelijkt.
  2. De ontwikkeling van de gouden driehoek: lichaamsbewustzijn-emotioneel bewustzijn-zelfbewustzijn. Emoties drukken zich in het lichaam uit. Zonder lichaam is er geen bewustzijn van emoties mogelijk. Zonder lichaamsbesef is er geen emotioneel besef en geen zelfbesef mogelijk.
  3. De ontwikkeling van fysieke communicatievormen als basis voor de ontwikkeling van andere, meer verbaal georiënteerde, vormen van communicatie.
Kosten: € 175,- (incl. BTW)
Tijdstip en data Maandag om 15.00 uur op17 april 2023

8 – 15 – 22 mei 2023

5 – 12 – 19 – 26 juni 2023

3 – 10 juli 2023

Locatie: Refeling 68, 5672 CK Nuenen
10 lessen van 1 uur en een informatie uur voor de ouders

De informatie bijeenkomst voor de ouders is op vrijdag 14 april 2023 om 20.00 uur op de Refeling 68, 5672 CK Nuenen


“J. is elke keer met enorm veel plezier gegaan en voelt zich inmiddels zichtbaar sterker.”
 – Ouders van J.

“Stevig staan helpt om rustig te blijven.”  Evie

Ik heb geleerd voor mezelf op te komen en krachtig te praten.” – Joep