Rots en water training

Jongens van 12 tot 15 jaar

De Rots en Watertraining heeft als doel het verbeteren van zelfbeheersing, zelfreflectie, zelfvertrouwen en communicatieve en sociale vaardigheden.

Jongens zijn in de eerste plaats vooral fysiek in de wereld. Zij beschikken over een enorme dosis energie, die uitnodigt en soms dwingt tot bewegen. Daarnaast is het ook zo, dat jongens, vaker dan meisjes, moeite hebben met het verwoorden van gedachten, gevoelens en emoties.

In deze training wordt de jongens geleerd hun energie te beheersen en te richten en tegelijkertijd worden er via fysieke vormen van communicatie anderen, meer verbaal gerichte communicatie vaardigheden aangeleerd.

De training wordt gegeven vanuit een fysieke invalshoek met veel lichamelijke oefening waarbij mentale en sociale vaardigheden worden aangereikt en verworven, zoals: stevig staan, inzetten van houding, uitstraling en stemgebruik, eigen grenzen stellen, de grenzen van de ander herkennen en respecteren, betrouwbaar zijn en de ander versterken.

Het Rots en Water programma kent 4 thema’s n.l. zelfbeheersing, zelfreflectie, zelfvertrouwen en in actie kunnen en durven komen. Deze thema’s worden in het programma door 4 rode draden met elkaar verbonden:

  1. Het leren gronden (stevig en ontspannen staan), centreren (adem in de buik) en richten van de aandacht. Het centrum wordt ervaren en ontwikkeld als een centrum van kracht en een centrum van rust.Iemand die gecentreerd is en gegrond ervaart een stevige, fysieke basis die elke handeling, en het tot handelen overgaan, vergemakkelijkt.
  2. De ontwikkeling van de gouden driehoek: lichaamsbewustzijn-emotioneel bewustzijn-zelfbewustzijn. Emoties drukken zich in het lichaam uit. Zonder lichaam is er geen bewustzijn van emoties mogelijk. Zonder lichaamsbesef is er geen emotioneel besef en geen zelfbesef mogelijk.
  3. De ontwikkeling van fysieke communicatievormen als basis voor de ontwikkeling van andere, meer verbaal georiënteerde, vormen van communicatie.
  4. Het Rots&Waterconcept. De harde, onwrikbare rotshouding versus de beweeglijke, verbindende waterhouding. Dit kan op fysiek en mentaal en sociaal niveau worden toegepast.
Kosten: €150 (incl. BTW)
Tijdstip: start in overleg bij 4 aanmeldingen
Data:
Locatie: Refeling 68, 5672 CK Nuenen

De training omvat 10 lessen van 1 uur en een informatie uur voor de ouders